Τα top ουζερί στην Χαλκίδα για τα καλύτερα θαλασσινά!

Αν η Χαλκίδα ήταν γνωστή για ένα και µόνο πράγµα, αυτό θα ήταν τα ουζερί, περισσότερο ίσως και από τα «τρελά» νερά και από τη γέφυρα του Ευρίπου. Οι λάτρεις του είδους καταλαβαίνουν απόλυτα. Πάμε , λοιπόν, για φαγητό στη Χαλκίδα;

Μεγάλη ποικιλία, εξαιρετική ποιότητα, σωστές τεχνικές, άριστη γνώση και µαγειρεµένα όπως πρέπει όσα δεν τρώγονται ωµά –ή για όσους δεν τα τρώνε ωµά–, την έχουν κάνει top επιλογή για ένα daily trip συνδυασµένο µε καλό φαγητό. Και πώς αλλιώς αφού σε απόσταση µικρότερη από µια ώρα από την Αθήνα αποτελεί ωραία εξόρµηση µε νησιώτικη αύρα και εκλεκτές γεύσεις.

Ολόφρεσκες, λοιπόν, θαλασσινές λιχουδιές στο πιάτο µας και µάλιστα σε τιµές πολύ προσιτές (το καλό του υγιούς ανταγωνισµού), καλή παρέα, θαυµάσια αποστάγµατα και το φαγητό γίνεται εµπειρία! Εµείς γνωρίζουµε τις καλύτερες ψαροταβέρνες-ουζερί στην πόλη και σας τις συστήνουµε ανεπιφύλακτα.

Πού θα τα γευτείτε
Ενώ παλιότερα οι Αθηναίοι, κυρίως, επισκέπτες περιορίζονταν στην φηµισµένη παραλία, σήµερα είναι αρκετά ενηµερωµένοι ώστε να κινούνται στοχευµένα. Σε πολύ δηµοφιλείς προορισµούς για ψαροφαγία έχουν αναδειχτεί τα «προάστια» Λάµψακος και Αρτάκη –που µέχρι πρότινος γνώριζαν µόνο οι ντόπιοι– αλλά τα τελευταία χρόνια τις έχουν ανακαλύψει και οι υπόλοιποι. Η Λάµψακος απέχει µόλις 8 χλµ. από το κέντρο της Χαλκίδας, ενώ την ίδια απόσταση έχει και η Αρτάκη ακριβώς από την αντίθετη κατεύθυνση.

Must taste
Πετροσωλήνες, καραβίδες, καλαµάρια, γαρίδες, κυδώνια, καβούρια, στρείδια, αχινούς, γυαλιστερές, καλόγνωµες, πίνες, χτένια, στρειδόχτενα σε πολλές και διάφορες εκδοχές και εκτελέσεις! Αλλά και αστακοµακαρονάδα, κακαβιά και ολόφρεσκα ψάρια από γαύρο ψητό στα κάρβουνα, σαρδέλα και µαρίδα µέχρι κουτσοµούρες, φαγκρί και τσιπούρα… ό,τι λαχταρήσετε και το βγάζει η θάλασσα θα το απολαύσετε σε άψογη ποιότητα και άριστη τιµή!

Ταξίδι – Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου

Δημοσίευση σχολίου

My Instagram

Copyright © I LOVE EVIA / GREECE ISLAND. Designed by OddThemes